Nyhetsbrev

Fyll i formuläret nedan och ta del av våra nyhetsbrev.


Utvecklingsplan för Resö och Galtö

 

Information om Utvecklingsplan för Resö och Galtö.

 

 

 

Tanums kommun och Samhällsföreningen har beslutat  att ta fram en utvecklingsplan för Resö och Galtö. En arbetsgrupp om 8 personer har påbörjat detta arbete.

 

En processledare ska leda arbetet tillsammans med arbetsgruppen. En styrgrupp kommer att fungera som bollplank och ha synpunkter på arbetet och hur det framskrider. En dialog med medborgare kommer att ske via inbjudan till mindre möten utifrån temafrågor av olika slag.

 

En öppen facebooksida kommer att starta med temafrågor där intresserade för en positiv och hållbar utveckling av öarna erbjuds möjligheter att lämna synpunkter till arbetet.

 

Arbetsgruppen har hittills haft tre möten och ringat in frågor att arbeta vidare med som; hållbar markanvändning och tillgänglighetsfrågor.

 

                 

 

  Vi hoppas på många medborgares intresse och delaktighet gällande

 

  hållbar utveckling av våra två öar!

 

Projektledare för framtagande av Utvecklingsplan för Resö och Galtö sökes

 

Tanums kommun och Resö/Galtös samhällsförening söker projektledare för framtagande av Utvecklingsplan för Resö och Galtö.

 

En arbetsgrupp arbetar redan med olika fokusområden och väntar nu på att en projektledare ska ansluta sig till arbetet. Till projektet finns även kopplat en styrgrupp.

 

 

 

Som projektledare kommer du att kalla till möten och leda dessa, att ansvara för dokumentation samt att bistå utifrån kompetens som kan vara användbar i arbetet. Du ska även tillsammans med arbetsgruppen rapportera till styrgrupp.

 

 

 

Projektid: 2019 02 01-2020 05 30

 

Tjänstens omfattning: 30-40%

 

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Du har kompetens att leda projekt, gärna gällande mark och planfrågor samt hållbarhetsfrågor.

 

Du är omvärldsorienterad.

 

Du är social och en god lagspelare.

 

Du är en god ledare .

 

Du är en god kommunikatör och ser till att alla får komma till tals.

 

 

 

Uppgifter om tjänsten kan lämnas av Ann-Catrin Göthlin 0707167725 eller 0525-25073

 

eller av Anders Hedenstedt 0705685454.

 

 

 

Du är välkommen med din ansökan i form av ett CV med personligt brev och löneanspråk senast 2019-01-25 till:

 

Samhällsföreningen Resö-Galtö ekonomisk förening

 

Hamnholmen 1

 

45797 Resö

 

 

 

eller per e-post till:

 

 

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Hamnmagasinet stängt i januari för golvrenovering

Vi renoverar golv i baren och matsalen under januari. Vandrarhemmet berörs inte av arbetet.

Inget söndagscafé tills vidare

Vårt söndagscafé kommer tills vidare inte att vara öppet.

Nyår på Resö Hamnmagasin

Samhällsföreningen bjuder in alla på Resö o Galtö att gemensamt fira och starta det nya året 2018 i Hamnmagasinet. Vi har snappat upp en ide från andra skärgårdsöar. Som går till så här: Vi äter vår nyårs supé hemma med familj o vänner. Men klockan 22.00 öppnas dörrarna i Hamnmagasinet. Då tar ni fram era (egenhändigt införskaffade) facklor, tänder dem och vandrar i fackeltåg ner till Hamnmagasinet. Där möts du/ni av en mysig atmosfär, lite snacks och tilltugg, ett alkoholfritt alternativ och musik. Klockan tolv smäller vi av ett hejdundrande ;) nyårsfyrverkeri. Då vi inte har något alkoholtillstånd denna kväll, så får man ta med sig sådana drycker själv. För att allt ska gå rätt till blir det en sluten fest, vilket betyder att alla vid ankomst skriver upp dig på listan vid dörren. Varmt välkomna! Har du frågor? Yvonne Sixtensson (073 641 70 95) och Annika Svahn (0705 64 37 66) svarar så gott vi kan

Blå översiktsplan

Blå översiktsplan - DU har möjlighet att lämna synpunkter!
De fyra kommunerna i norra Bohuslän; Strömstad, Tanum, Sotenäs och Lysekil, har tagit fram ett förslag till en gemensam plan för hur hav och kust bör utvecklas, en sk blå översiktsplan. I planen finns mål och rekommendationer för hur frågor som rör havet ska hanteras.
Förslaget är nu ute på samråd för att ge alla som kan bli berörda insyn i arbetet och möjlighet att påverka planens utformning. Planen finns att läsa på hemsidan www.tillvaxtbohuslän.se och finns anslaget i kommunhuset. Sista dag för att inkomma med synpunkter är 20 juni.
Samhällsföreningen Resö och Galtö kommer att lämna ett remissvar, men du som privatperson kan också skicka in skriftliga synpunkter direkt till kommunen. Onsdag 7 juni kl 18-20 är det ett informations- och samrådsmöte i Tanums kommunhus.
Samhällsföreningen Resö och Galtö

Inget söndagscafé på Hamnmagasinet

11/2- 3/6 2018. Söndagscafét är öppet söndagar från och med den 11 januari till och med den 3 juni kl 12:00-15:00. Soppa med bröd och kaffe för 100:-. Boka gärna stora grupper(fler än 8 personer) på +4652525455.

Varmt välkomna!

Resö kyrka 100 år

Resö kyrka invigdes den 28 september 1916. 100-årsjubiléet firades därför söndagen den 25 september 2016 med en jubileumshögmässa. Framsidan av programmet som innehöll mässa, musik, nattvard och smörgåstårta i församlingshemmet finns nedan liksom några bilder från jubiléet. Här finns också den berättelse om Resö kyrkas historia som Vilgot Andersson skrivit

.

Tempo har fått bensin och diesel

Samhällsföreningen har investerat i en upprustning av bensin och dieselanläggningen på Tempo. Tankarna som var utdömda har plastats inifrån och blev därmed som nya, med nya certifikat. En modernare pump för både bensin och diesel och en helt ny kortläsare har monterats. Det förnyade tillståndet gäller till 2022 då vissa rör mellan tankarna och påfyllningen kommer att behöva bytas. Innan dess hoppas vi att få en sjömack på plats. Ett komplext projekt med många leverantörer som syns på bilderna nedan./Anders

Tankarna plastas av C-teknik AB

 

  

Bensin & Rörtjänst AB moterar pump  och kortläsare       

Frändefors fyller bränsle

 

Projektledaren tankar som första kund

                                                                                                 

 

 

Havsörn på isen

Isen ligger redan till Vadholmen utanför Resö. I dag den 22 januari satt den här havsörnen på isen och kalasade på en mås som den slagit. De hungriga små kusinerna är kråkor. Allt sker precis på gränsen till Kosterhavets Nationalpark.